Roštenky z daniela na švédsky spôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g roštenky z daniela
1 PL hladkej múky
3 PL oleja
1 cibuľa
2-3 sterilizované sladkokyslé uhorky
1 ČL horčice
2 dl smotany
celé čierne korenie
soľ


Príprava

1. Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, okoreníme nahrubo potlčeným čiernym korením, ktoré dlaňou povtláčame do mäsa, osolíme, poprášime múkou a prudko opečieme v rozohriatom oleji z obidvoch strán.
2. Opečené roštenky odložíme na teplé miesto. Šťavu vydusíme na tuk, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, primiešame pokrájané sladkokyslé uhorky a horčicu, prilejeme smotanu, premiešame a necháme omáčku zohriať.
3. Roštenky polejeme pripravenou omáčkou a podávame s udusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Slivkové knedle so strúhankou
Cuketové mištičky so šunkou
Nátierka z údeného syra
Zemiaky zapečené s nivou
Syrová nátierka
Lahôdková nátierka
Makový koláč lenivej ženy
Králik na šampiňónoch
Teľacie mäso s kukuricou
Šťaveľový prívarok (šóška)