Roštenky z daniela na švédsky spôsob

tento recept pridal(a) bosorka13 na www.dobroty.sk

Prísady

400 g roštenky z daniela
1 PL hladkej múky
3 PL oleja
1 cibuľa
2-3 sterilizované sladkokyslé uhorky
1 ČL horčice
2 dl smotany
celé čierne korenie
soľ


Príprava

1. Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, okoreníme nahrubo potlčeným čiernym korením, ktoré dlaňou povtláčame do mäsa, osolíme, poprášime múkou a prudko opečieme v rozohriatom oleji z obidvoch strán.
2. Opečené roštenky odložíme na teplé miesto. Šťavu vydusíme na tuk, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, primiešame pokrájané sladkokyslé uhorky a horčicu, prilejeme smotanu, premiešame a necháme omáčku zohriať.
3. Roštenky polejeme pripravenou omáčkou a podávame s udusenou ryžou.