Kurča dusené na červenom víne
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kurča ( cca 1,3 kg)
2 cibule
250 g šampiňónov
2 PL masla
1 PL citrónovej šťavy
¼ l červeného vína
2 PL sójovej omáčky
1 ČL vegety
soľ
mleté čierne korenie
¼ l smotany
2 PL hladkej múky
Príprava
1. Kurča rozdelíme na 8 porcií, ktoré umyjeme, osušíme a potrieme citrónovou šťavou. Kúsky poukladáme tesne vedľa seba do kastróla.
2. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, čisté huby na plátky. Maslo zohrejeme, huby na ňom 3 minúty restujeme a preložíme do cedidla. Vykvapkanú šťavu zachytíme. Vo výpeku z húb speníme cibuľu do zlatista.
3. Šťavu z húb, červené víno, sójovú omáčku a vegetu zamiešame do výpeku, povaríme, osolíme a okoreníme. Omáčku nalejeme na mäso, prikryjeme ho a dusíme do mäkka.
4. Smotanu vymiešame s múkou, pridáme do omáčky a ešte asi 10 minút podusíme. Napokon vmiešame huby, zohrejeme a prípadne dochutíme.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Panenka s rumovou omáčkou s ružovým korenímJahodovo-pomarančový džemBylinkové minibagetyBryndzové tyčinkyOhnivá panvicaNátierka z údeného syraChuťovky v alobaleKuracina na kariRíbezľový kokteilPečená bravčová pečienka s jablkami