Pečeň so slaninkou a pikantnou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet pre 2 osoby:
4 plátky bravčovej alebo teľacej pečene hrubé asi ½ cm (po 70g)
1 ČL ostrej horčice
2 plátky hriankového chleba
maslo na natieranie
2 listy hlávkového šalátu
4 plátky anglickej slaniny
2 lístky šalvie
trocha polohrubej múky
1/8 l bieleho vína
1 PL ostrejšej horčice
1 ČL citrónovej šťavy
2 PL smotany
soľ
mleté čierne korenie
štipka cukru
1 PL oleja


Príprava

1. Pečeň natrieme horčicou. Vychladnuté opečené hrianky natrieme maslom a upravíme na šalátové listy.
2. Slaninu vypečieme dochrumkava, lístky šalvie krátko orestujeme v tuku a vyberieme. Poprášime múkou, podlejeme vínom a omáčku 10 minút povaríme.
3. V omáčke rozmiešame horčicu, citrónovú šťavu a smotanu. Osolíme a okoreníme, dochutíme cukrom.
4. plátky pečene obalíme v múke, otrasieme a na rozpálenom oleji opečieme doružova. Vedľa zohrejeme slaninu. Pečeň osolíme, upravíme so slaninou a šalviou na hrianky a polejeme omáčkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčový fazuľový guláš
Káva Pompadour
Triolade nepečené rezy
Zapekané paradajky
Srbská fazuľová polievka
Ravioly so špenátovo-mäsovou plnkou
Nátierka zo škvarkov
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Hermelín plnený orechami
Vajcová polievka
PRIHLÁSENIE