Anglické zemiaky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

750 g surových zemiakov
1 červená paprika (nie kápia!)
1 zväzok cibuliek s vňaťou
250 g anglickej slaniny
4 PL oleja
soľ, čierne korenie
4 vajcia
petržlenová vňať


Príprava

1. Očistené zemiaky, papriku a cibuľku nakrájame na plátky. Anglickú slaninu nakrájame na kocky a dáme vyškvariť. Potom ju z panvice vyberieme a dáme stranou. Vo výpeku zahrejeme 2 PL oleja. Pridáme plátky zemiakov, ktoré opekáme za stáleho obracania zhruba 15 minút dozlata.

2. Pridáme cibuľku, papriku i anglickú slaninu, trochu nasekanej petržlenovej vňate a približne 5 minút spolu so zemiakmi podusíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pečené zemiaky podávame s volským okom, posypané petržlenovou vňaťou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pánska torta
Slepačia polievka s rezancami
Toasty na anglický spôsob
Ovsené placky s čokoládou
Huby v sladkokyslom náleve
Sabolčská makovo-jablková torta
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Farmársky guláš
Maďarský guláš s kyslou kapustou
Koktail - Daiquiri
PRIHLÁSENIE