750 g surových zemiakov
1 červená paprika (nie kápia!)
1 zväzok cibuliek s vňaťou
250 g anglickej slaniny
4 PL oleja
soľ, čierne korenie
4 vajcia
petržlenová vňať
Príprava
1. Očistené zemiaky, papriku a cibuľku nakrájame na plátky. Anglickú slaninu nakrájame na kocky a dáme vyškvariť. Potom ju z panvice vyberieme a dáme stranou. Vo výpeku zahrejeme 2 PL oleja. Pridáme plátky zemiakov, ktoré opekáme za stáleho obracania zhruba 15 minút dozlata.
2. Pridáme cibuľku, papriku i anglickú slaninu, trochu nasekanej petržlenovej vňate a približne 5 minút spolu so zemiakmi podusíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pečené zemiaky podávame s volským okom, posypané petržlenovou vňaťou.