Plzeňská štrúdla

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g hladkej múky
125 g stuženého tuku
1 vajce
16 PL piva
jablká (asi 4-5 ks)
5 PL cukru
2 ČL škorice
4 PL nasekaných orechov
hrozienka
3 PL strúhaných perníkov (alebo strúhanky)


Príprava

1. Z múky, tuku, piva a vajíčka vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodiny odpočívať prikryté nahriatym hrncom.

2. Potom vyvaľkáme placku, posypeme ju perníkom (strúhankou), na ňu nakrájame jablká na plátky a pridáme škoricu, cukror, nasekané orechy a hrozienka.

3. Zvinieme a pečieme na plechu asi 40 minút pri teplote 180 stupňov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hovädzia polievka s rezancami
Bravčové karé s rokfortovou omáčkou
Kapustové pagáčiky
Krabia nátierka II.
Kapustové rezy s mletým mäsom
\"Zázrak z Olomouca\" - luxusné minirohlíčky
Zapekané rybie filé v syrovej omáčke
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Jemné kuracie prsia do chrumkava
Huby v sladkokyslom náleve