Cesto:
250 g práškového cukru
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1,25 dl oleja
1,25 dl mlieka
300 g polohrubej múky
1/2 balíčku prášku do pečiva
Náplň:
1 l pomarančového džúsu
2 krémové prášky so zlatým klasom
vanilkový puding
6 PL cukru
Na ozdobu:
2,5 dl džúsu
5 dl smotany na šľahanie
2 stužovače šľahačky
2-3 balíčky dlhých piškót
čokoláda
rum
Príprava
1. Vajcia, cukor a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
2. Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov, pudingua cukru. Teplý krém vylejeme na vychladené cesto a dáme do chladu. Na to natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Piškóty namáčame v džúsu s rumom a poukladáme tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame medzi piškótami.