Viedenský zákusok

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
250 g práškového cukru
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1,25 dl oleja
1,25 dl mlieka
300 g polohrubej múky
1/2 balíčku prášku do pečiva

Náplň:
1 l pomarančového džúsu
2 krémové prášky so zlatým klasom
vanilkový puding
6 PL cukru

Na ozdobu:
2,5 dl džúsu
5 dl smotany na šľahanie
2 stužovače šľahačky
2-3 balíčky dlhých piškót
čokoláda
rum


Príprava

1. Vajcia, cukor a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.

2. Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov, pudingua cukru. Teplý krém vylejeme na vychladené cesto a dáme do chladu. Na to natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Piškóty namáčame v džúsu s rumom a poukladáme tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame medzi piškótami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šťaveľový prívarok (šóška)
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Cesnakové kapsy
Zapekané žemle s prekvapením
Koktail - Red Apple Martini
Kura na zemiakovej placke
Lososová nátierka
​Maková torta bez pečenia
Tortilly - základné cesto
Kápiová nátierka
PRIHLÁSENIE