1. Vo vlažnom mlieku rozpustíme med a droždie. Pridáme ostatné suroviny a spracujeme cesto. Necháme ho v teple asi 15 minút kysnúť a potom dve hodiny odležať v chlade.
2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme med. Zmiešame med s 12 dkg práškového cukru a 25 dkg mletých vlašských orechov.
Zmes odstavíme a pridáme v rumu namočených hrozienok. Pridáme ešte 0,5 dl rumu, štipku mletej škorice
strúhanú citrónovú kôru a cca 70 dkg strúhaných jabĺk.
3. Cesto rozdelíme na tri časti, každú na tenko vyvaľkáme a potrieme ho vychladnutou orechovou plnkou zmiešanou so strúhanými jablkami. Náplň má byť dvojnásobne hrubšia ako hrúbka cesta. Zvinieme do závinu, potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a pečieme pomaly v predhriatej rúre na 180 stupňov.