Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

100-150 g oravskej slaniny
cca 8 ks sušených paradajok
250 ml smotany na varenie
3 PL paradajkového pretlaku
3 PL mlieka
1 mozarella
100 g taveného syra (napr. Karička)
petržlenová vňať
bazalka
oregano
soľ
olej

cestoviny špagety
parmezán alebo Grana Padano na posypanie


Príprava

1. Oravskú slaninu opražíme na​ hlbšej ​ panvici​ (alebo ​vo ​wok​u​). Hotovú chrumkavú slaninu vyberieme a odložíme na bok.

2. Do tej istej panvici dáme paradajkový pretlak a sušené paradajky, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky. Ak pri sušených paradajk​ách​ v oleji sme mali aj kapary, tak aj tie môžeme pridať rozkrájané. Všetko ​pražíme cca 2 minút​y​, pritom miešame, aby ​neprihore​​l​o​.

3. Potom prilejeme smotanu na varenie, mlieko, pridáme na kocky nakrájanú mozarellu a tavený syr. Omáčku miešame a po roztopení pridaných syrov ju dochutíme bazalkou, oregánom, petržlenovou vňatou.

4. Omáčku privedieme do varu, varíme cca 5 minút. Pridáme opekanú oravskú slaninu a ak treba, omáčku osolíme.

5. Špagety uvaríme v osolenej vode.

Špagety s omáčkou ​ ihneď​ ​podávame​, posypeme parmezánom alebo syrom Grana Padano, príp. Eidamom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Višňový dezert
Pravé ruské pirožky
Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Uhorkový šalát
Višňový zákusok
Opité kura na plechovke
Celozrnné žemle so semiačkami
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Cesnaková nátierka
Makový koláč lenivej ženy
PRIHLÁSENIE