Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

100-150 g oravskej slaniny
cca 8 ks sušených paradajok
250 ml smotany na varenie
3 PL paradajkového pretlaku
3 PL mlieka
1 mozarella
100 g taveného syra (napr. Karička)
petržlenová vňať
bazalka
oregano
soľ
olej

cestoviny špagety
parmezán alebo Grana Padano na posypanie


Príprava

1. Oravskú slaninu opražíme na​ hlbšej ​ panvici​ (alebo ​vo ​wok​u​). Hotovú chrumkavú slaninu vyberieme a odložíme na bok.

2. Do tej istej panvici dáme paradajkový pretlak a sušené paradajky, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky. Ak pri sušených paradajk​ách​ v oleji sme mali aj kapary, tak aj tie môžeme pridať rozkrájané. Všetko ​pražíme cca 2 minút​y​, pritom miešame, aby ​neprihore​​l​o​.

3. Potom prilejeme smotanu na varenie, mlieko, pridáme na kocky nakrájanú mozarellu a tavený syr. Omáčku miešame a po roztopení pridaných syrov ju dochutíme bazalkou, oregánom, petržlenovou vňatou.

4. Omáčku privedieme do varu, varíme cca 5 minút. Pridáme opekanú oravskú slaninu a ak treba, omáčku osolíme.

5. Špagety uvaríme v osolenej vode.

Špagety s omáčkou ​ ihneď​ ​podávame​, posypeme parmezánom alebo syrom Grana Padano, príp. Eidamom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hermelínový šalát s vajcami
Kuracie rezančeky s Nivou a brokolicou
Orechová roláda s perníkom
Smotanová boscaiola
Kysnutý koláč s Nutellou
Perníková štrúdľa
Orechové guľky
Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)
Bravčové so zeleným hráškom
Jemný kurací šalát s ananásom
PRIHLÁSENIE