Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
30 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
100-150 g oravskej slaniny
cca 8 ks sušených paradajok
250 ml smotany na varenie
3 PL paradajkového pretlaku
3 PL mlieka
1 mozarella
100 g taveného syra (napr. Karička)
petržlenová vňať
bazalka
oregano
soľ
olej
cestoviny špagety
parmezán alebo Grana Padano na posypanie
Príprava
1. Oravskú slaninu opražíme na hlbšej panvici (alebo vo woku). Hotovú chrumkavú slaninu vyberieme a odložíme na bok.
2. Do tej istej panvici dáme paradajkový pretlak a sušené paradajky, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky. Ak pri sušených paradajkách v oleji sme mali aj kapary, tak aj tie môžeme pridať rozkrájané. Všetko pražíme cca 2 minúty, pritom miešame, aby neprihorelo.
3. Potom prilejeme smotanu na varenie, mlieko, pridáme na kocky nakrájanú mozarellu a tavený syr. Omáčku miešame a po roztopení pridaných syrov ju dochutíme bazalkou, oregánom, petržlenovou vňatou.
4. Omáčku privedieme do varu, varíme cca 5 minút. Pridáme opekanú oravskú slaninu a ak treba, omáčku osolíme.
5. Špagety uvaríme v osolenej vode.
Špagety s omáčkou ihneď podávame, posypeme parmezánom alebo syrom Grana Padano, príp. Eidamom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Mäso v pikantnom páciKáva PompadourMleté mäso na kyslej kapusteRoláda z mletého mäsa s vajíčkomŠkvarkové pagáčikyPárky v lístkovom cesteBravčové karé s rokfortovou omáčkouOhnivá panvicaBravčové medailónky so slivkamiVýživa