Kapucínsky guláš
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
700 g hovädzieho mäsa
3 PL oleja
2 väčšie cibule
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
drvená rasca
2 PL paradajkového pretlaku
soľ
2 strúčiky cesnaku
1 PL hladkej múky
250 g šampiňónov
Príprava
1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky, mäso nakrájame tiež na kocky. V rajnici rozpálime dve lyžice oleja a opražíme na ňom cibuľu. Pridáme papriku a speníme ju, pozor aby paprika nezhorela!
2. Na tomto základe opečieme mäso nakrájané na kocky a potom podlejeme trochou vody. Osolíme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, čierne korenie a paradajkový pretlak. Premiešame, znížime teplotu a pod pokrývkou dusíme do zmäknutia. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme.
3. Ku koncu šťavu z guláša vydusíme, zaprášime múkou, orestujeme, potom znovu podlejeme a guláš dovaríme. Menšie šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky. Podusíme ich na zvyšnom oleji a pridáme do hotového guláša. Podávame s prílohovými haluškami, s cestovinou alebo s ryžou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jahodový džem - klasickýLístkové špirálkyBylinkové minibagetyObložená žemľaArabský koláčCelozrnný jahodový koláčLuxusné jahodové rezyZelenina v syrovom cestíčkuCukety plnené mletým mäsomTvarohovo-jablkové rezy