Kapucínsky guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

700 g hovädzieho mäsa
3 PL oleja
2 väčšie cibule
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
drvená rasca
2 PL paradajkového pretlaku
soľ
2 strúčiky cesnaku
1 PL hladkej múky
250 g šampiňónov


Príprava

1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky, mäso nakrájame tiež na kocky. V rajnici rozpálime dve lyžice oleja a opražíme na ňom cibuľu. Pridáme papriku a speníme ju, pozor aby paprika nezhorela!

2. Na tomto základe opečieme mäso nakrájané na kocky a potom podlejeme trochou vody. Osolíme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, čierne korenie a paradajkový pretlak. Premiešame, znížime teplotu a pod pokrývkou dusíme do zmäknutia. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme.

3. Ku koncu šťavu z guláša vydusíme, zaprášime múkou, orestujeme, potom znovu podlejeme a guláš dovaríme. Menšie šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky. Podusíme ich na zvyšnom oleji a pridáme do hotového guláša. Podávame s prílohovými haluškami, s cestovinou alebo s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Polovecká polievka
​Šalát z Hermelínu
Čokoládový tart so slaným karamelom
Šunkovo-syrové cestoviny
Španielske vtáčiky
Celozrnné žemle so semiačkami
Alsaský šalát
Krabia nátierka II.
Hruškový koláč so smotanovým krémom
PRIHLÁSENIE