Plnená roláda z mletého mäsa
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg mletého mäsa
aspoň tri druhy údeniny ( napr. šunka 20dkg, jemná saláma 20dkg a anglická slanina 15 dkg)
1 červená a 1 žltá paprika
syr Niva cca 100 g
horčica
Príprava
1.Mleté mäso ochutíme obľúbeným spôsobom, napr.: rohlík trochu namočený v mlieku, dve vajcia, malá na drobno nakrájaná cibuľa, cesnak, čierne korenie, soľ.
2. Ochutené mäso rozprestrieme na alobal potretý olejom v hrúbke asi 1 cm, potrieme horčicou a na to poukladáme salámu, šunku, slaninu, pokrájajú papriku a rozmrvenú Nivu.
3. Stočíme do rolády, zabalíme do alobalu, položíme na plech, podlejeme vodou a pečieme asi 45 min. Pred dopečením roztrhneme navrchu alobal a necháme povrch zapiecť do zlatohneda. Pri pečení nezabudnime doliať odparenú vodu!
Podávame so zemiakovou kašou, sterilizovanými uhorkami alebo s čalamádou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jablkovo-karamelová tortaAnanásovo-kokosovo-marcipánové muffinyZbojnícke ražničiHamburgerové žemle od LimaryRezne z mletého mäsa so syromHorúca čokoláda s kávouCestovinový nákyp so syrovou omáčkouPečený baklažán ako príloha k mäsuNepečená kokosová roládaKoktail - Daiquiri