Ryba po grécky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g morskej ryby (najlepšie rybieho filé)
2 cibule
citrón
hlávka cesnaku
3 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
2 zelené papriky
3 PL olív bez kôstok
hladká múka na obalenie
olej
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na rozpálenom oleji opražíme dočervena.
2. Do výpeku vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme pokrájané papriky, podusíme, ochutíme kečupom, olúpaným a rozdrveným cesnakom, mierne osolíme a okoreníme a ešte chvíľu dusíme. Potom pridáme opražené rybie porcie, vložíme na chvíľu do rúry a ešte asi ¼ hodiny zapekáme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Artičoky plnené pečeňovým krémom
Lístkové špirálky
Štedrovečerná kapustnica mojej mamy
Škvarkové alebo syrové pagáče
Dobrota pre lenivých
Prekladané palacinky so šampiňónmi
Roštenka Esterházy
Celozrnné muffinky so sušeným ovocím
Chutné obložené sendviče a la Iva
Kuriatko na víne