750 g hovädzieho mäsa na guláš
3 veľké cibule
1/2 l svetlého piva (10°)
2 PL masti
1-2 krajce staršieho chleba
soľ
mleté čierne koreni
drvená rasca
majoránka
3 strúčiky cesnaku
Príprava
1. Mäso nakrájame na kocky.
2. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a spolu pražíme za stáleho miešania. Počas miešania okoreníme posypeme rascou. Podlejeme troškou vody a asi polovicou piva. Osolíme a pod pokrývkou dusíme do zmäknutia mäsa. Keď treba doplniť tekutinu, prilievame pivo.
3. K mäkkému mäsu pridáme rozdrobený alebo nastrúhaný chlieb, majoránku a povaríme do zhustnutia.
4. Nakoniec pridáme roztlačený cesnak, prípadne dosolíme.
Podávame so žemľovými knedľami, cestovinami alebo pečivom.