Pivný guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

750 g hovädzieho mäsa na guláš
3 veľké cibule
1/2 l svetlého piva (10°)
2 PL masti
1-2 krajce staršieho chleba
soľ
mleté čierne koreni
drvená rasca
majoránka
3 strúčiky cesnaku


Príprava

1. Mäso nakrájame na kocky.

2. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a spolu pražíme za stáleho miešania. Počas miešania okoreníme posypeme rascou. Podlejeme troškou vody a asi polovicou piva. Osolíme a pod pokrývkou dusíme do zmäknutia mäsa. Keď treba doplniť tekutinu, prilievame pivo.

3. K mäkkému mäsu pridáme rozdrobený alebo nastrúhaný chlieb, majoránku a povaríme do zhustnutia.

4. Nakoniec pridáme roztlačený cesnak, prípadne dosolíme.

Podávame so žemľovými knedľami, cestovinami alebo pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Škvarkové alebo syrové pagáče
Krabia nátierka II.
Stredomorská krémová paradajková polievka
Syrová torta - Cheesecake
Krabia nátierka
Ováliky z lístkového cesta
Sviatočná kapustnica a la Iva
Falošná krtková torta
Zapekané rožky s mletým mäsom a syrom
Plnka ako príloha k pečenej hydine
PRIHLÁSENIE