Mäso dvoch vôni a chutí
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
400g kuracích pŕs,
1 vajce
soľ,
zmes kari korenia
červená paprika,
1 PL zemiakového škrobu
400 g bravčového stehna
1 vajce
soľ
sladká paprika
strúčik cesnaku
žltá paprika
1 PL zemiakového škrobu
olej na opekanie mäsa
400 g ryžových cestovín
kúsok póru
Príprava
1. Kuracie mäso nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme, okoreníme zmesou kari korenia a premiešame spolu s vajcom a zemiakovým škrobom. Tak isto pripravíme aj bravčové mäso len s iným korením, čiže s trochou papriky, prelisovaným cesnakom, prípadne i s štipkou čili. Pripravené mäso necháme v marináde najmenej hodinu odležať.
2. Potom mäso osobitne prudko opečieme na rozpálenom oleji. Tesne pred koncom úpravy pridáme patričnú papriku nakrájanú na malé kocky alebo rezance. Nakoniec mäso zalejeme trochou vody, ktorou sme vypláchli misky od marinády. Behom pár minút všetko zhustne a jedlo je hotové.
3. Ryžové rezance namočíme v teplej vode, aby zmäkli a potom ich v osolenej vode uvaríme. Hotové scedíme, doplíme krátko opraženým pórom a podávame.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Plzeňský gulášBarcelonský závinBrokolicový šalátCuketa zapečená s mäsom a paradajkamiPánska tortaZapekané zemiaky so zeleninou a so syromToskánska zeleninová polievkaZapečené zemiaky s kuracím a krabím mäsomVývar s pečeňovými haluškamiHamburské stehno