Expres croissant

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

70 dkg múky
140 g jogurtu
2 dl mlieka
1KL soli
4-5 PL cukru
2 vajcia
5 dkg droždia
25 dkg studeného masla
1 vajce na potretie


Príprava

1. Z prísad okrem masla vymiesime cesto ktoré odložíme na 1 - 1,5 hod. do chladničky. Potom cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí z ktorých formujeme bochníky. Bochníky vyvaľkáme na tenké okrúhle pláty.

2. Studené maslo nahrubo nastrúhame a rozdelíme do 7 kôpok. Na prvý vyvaľkaný plát nasypeme prvú kôpku masla, zakryjeme druhým plátom, posypeme maslom, zakryjeme ďalším plátom....atď. Na posledný ôsmy plát už maslo nedávame.

3. Z na seba naukladaných plátov vyvaľkáme jeden veľký okrúhly plát asi 2-3 tenký. Rozdelíme ho na 18 až 20 trojuholníkov. Po jednom ich zrolujeme do malých rohlíkov a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Zľahka ich zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi 30 min. Potrieme ich rozšľahaným vajcom (môžeme ich posypať aj strúhaným syrom) a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Croissanty pečieme do zlatista asi 25 - 30 min.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ríbezľový džem
Maďarská nátierka
B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale
Ovocný šalát so syrom
Šťavnatý koláč s čokoládou
Kura na červenom víne - Coq au vin
Gaštanová torta bez múky
Lososová nátierka
Rigoletto rezy
Koktail - Dry Martini