Hruškový koláč s mandľami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
150 g masla
200 g hladkej múky
1 PL práškového cukru
1 PL citrónovej šťavy
štipka soli
2 PL vody
Krém:
2 žĺtky
50 g práškového cukru
200 ml smotany na varenie
25 g hladkej múky
100 g mandlí
150 g marhuľového lekváru
1 PL rumu
4 pevné hrušky
Príprava
1. Z masla, múky, soli, cukru, citrónovej šťavy a vody vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke 30 minút odležať. Potom ho vyvaľkáme, vyložíme ním formu na koláč (forma: kruh), vytiahneme okraje, prikryjeme papierom, nasypeme strukoviny a predpečieme v rúre vyhriatej na 190°C.
2. Hrušky olúpeme, rozpolíme, krátko povaríme vo vode s cukrom a citrónovou šťavou a nakrájame na vejáriky. V malom množstve smotany na varenie rozmiešame múku, pridáme zvyšnú smotanu na varenie, kryštálový cukor, žĺtky a za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme. Do krému vmiešame olúpané a pomleté mandle.
3. Z predpečeného koláča odstránime strukovinu a papier, potrieme ho polovicou marhuľového lekváru, potom navrstíme krém a navrch rozložíme hrušky. Pečieme ešte 20 až 30 minút. Zvyšok marhuľového lekváru rozmiešame s rumom, zmesou pokvapkáme upečený koláč, ktorý ešte posypeme opečenými mandľami.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jahodový závinZapečené zemiaky so syrom a zeleninouKokosovo-čokoládový pohárový krém BountyVčelie bodnutiePochúťkový šalátChrenová nátierkaČerešňová torta z krehkého cestaTortilly - základné cestoRýchly jablkový koláčCícerová nátierka