Hruškový koláč s mandľami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
150 g masla
200 g hladkej múky
1 PL práškového cukru
1 PL citrónovej šťavy
štipka soli
2 PL vody

Krém:
2 žĺtky
50 g práškového cukru
200 ml smotany na varenie
25 g hladkej múky
100 g mandlí
150 g marhuľového lekváru
1 PL rumu
4 pevné hrušky


Príprava

1. Z masla, múky, soli, cukru, citrónovej šťavy a vody vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke 30 minút odležať. Potom ho vyvaľkáme, vyložíme ním formu na koláč (forma: kruh), vytiahneme okraje, prikryjeme papierom, nasypeme strukoviny a predpečieme v rúre vyhriatej na 190°C.

2. Hrušky olúpeme, rozpolíme, krátko povaríme vo vode s cukrom a citrónovou šťavou a nakrájame na vejáriky. V malom množstve smotany na varenie rozmiešame múku, pridáme zvyšnú smotanu na varenie, kryštálový cukor, žĺtky a za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme. Do krému vmiešame olúpané a pomleté mandle.

3. Z predpečeného koláča odstránime strukovinu a papier, potrieme ho polovicou marhuľového lekváru, potom navrstíme krém a navrch rozložíme hrušky. Pečieme ešte 20 až 30 minút. Zvyšok marhuľového lekváru rozmiešame s rumom, zmesou pokvapkáme upečený koláč, ktorý ešte posypeme opečenými mandľami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hliva v cestíčku
Vyprážané syrové halušky
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Zapekané rybie filé v syrovej omáčke
Koktail - Manhattan
Domáca tuniaková empanada
Ryba po grécky
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkami
PRIHLÁSENIE