Domov
Najobľúbenejšie recepty
Polievky
Mäsité jedlá
Ryby
Cestoviny
Zelenina a huby
Šaláty a nátierky
Prílohy a omáčky
Múčniky a dezerty
Nápoje
Ostatné
Recepty s fotkami
Rýchle jedlá
Jednoduché jedlá
Lacné jedlá
Najčítanejšie recepty
Orieškový medovník
Čas prípravy
Zložitosť
Cena
90 minút
tento recept pridal(a)
if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
vytlačiť tento recept
Zdieľať
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené |
ohodnoť!
Prísady
Cesto:
500 g hladkej múky
200 g práškového cukru
2 vajcia
200 g masla
2 lyžičky sódabikarbóny
2 PL medu
Orechová zmes:
120 g masla
100 g cukru
2 PL medu
300 g posakaných orechov
Krém:
1 vanilkový puding alebo zlatý klas
400 ml mlieka
maslo
3 PL práškového cukru
Príprava
1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme z neho dve rovnaké pláty.
2. Roztopíme 120 g masla, 100 g cukru, 2 PL medu, odstavíme a vmiešame 300 g posekaných orechov. Zmes rozotrieme na jeden plát a oba pláty upečieme.
3. Uvaríme 1 vanilkový puding alebo zlatý klas so 400 ml mlieka. Vyšľaháme 1 maslo s 3 PL práškového cukru a vmiešame vychladnutý puding.
4. Pláty spojíme krémom, necháme v chlade do druhého dňa a nakrájame rezy.
Aby zákusok lepšie zmäkol, z krému môžeme urobiť aj jeden a pol dávky.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Krémová špargľová polievka "extra"
Domáci čokoládový termix
Ríbezľové mlieko
Muffiny s lesnými jahodami a bielou čokoládou
Španielske briošky
Horúca čokoláda - silná
Perníkové rezy
Kura v syrovom cestíčku
Paradajkový šalát
Sladko-kyslá omáčka
PRIHLÁSENIE
Prihlásenie
|
Registrácia
NOVÉ RECEPTY
09.07.
Empanada s tuniakovou plnkou
25.06.
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
08.05.
Citrónovo makový koláč
04.04.
Kávovo-čokoládová mousse torta
19.03.
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Vianočné recepty
|
Recepty, jedlá, online kuchárka
© 2025 |
Handmade sviečky
|
Sójové vonné sviečky