Piškótová roláda s malinovou šľahačkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
200 g malín
8 žĺtkov
4 bielky
2 x 100 g cukru
80 g múky
½ l šľahačkovej smotany
20 g škrobovej múčky
4 lístky želatíny
trochu práškového cukru
Príprava
1. Piškoótové cesto pripravíme zo žĺtkov, 100 g cukru, snehu z bielkov, múky a škrobovej múčky. – žĺtky vymiešame s cukrom, postupne primiešame sneh z bielkov, múku a škrobovú múčku. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 8 minút.
2. Upečenú piškótu ešte teplú preložíme na utierku, odstránime spod nej papier a zabalíme do vlhkej utierky. Vychladenú smotanu vyšľaháme.
3. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Spolu s cukrom ju pomaly zohrievame, stále miešame. Keď sú cukor i želatína už roztopené, odstavíme hrniec zo sporáka, pridáme maliny, pretlačíme a necháme vychladnúť. Zmiešame so šľahačkou.
4. Naplníme piškótu, po krajoch necháme asi 10 cm voľné miesto. Roládu zrolujeme pomocou utierky, posypeme práškovým cukrom a dáme vychladiť.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Koláč z kyslého mliekaTorta Piña ColadaMedové bombyFučkaMäso v pikantnom páciMarhuľové rezyMalinové želéAmerické hot- dogy - 12 ks rožkovZapečené zemiaky s kuracím a krabím mäsomBezvaječné vanilkové rožky