Hovädzí perkelt

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

700 g hovädzieho mäsa (na guláš)
1 veľká cibuľa
1 PL mletej červenej papriky
1/5 KL mletého čierneho korenia
1 strúčik cesnaku
soľ podľa chuti
voda
olej


Príprava

1. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme. Hrniec odstavíme z ohňa a pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie a rozdrvený cesnak.

2. Pridáme umyté a na kocky nakrájané mäso, dobre premiečame a opražíme zo všetkých strán. Opražené mäso osolíme podľa chuti, podlejeme vodou (cca 3 dl), vývarom, príp. červeným vínom a zakryté dusíme, kým mäso nezmäkne. Počas varenia odparenú vodu dolievame.

Podávame s prílohovými haluškami alebo s uvarenými cestovinami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tortilla - recept na 20 ks
Švédska mandľová torta
Bravčové medailónky s vínovou omáčkou
Ananás v karameli
Zemiakový šalát so slaninou
Zapečené zemiaky so syrom a zeleninou
Toastová roláda
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Čokoládová torta bez vajec
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)