250 g tvarohu
100 ml kyslej smotany
soľ
50 g paprikovej salámy
20 g masla
sladká mletá paprika
30 g sterilizovanej papriky
50 g šampiňónov
20 g masla
50 g taveného syra
sójová omáčka
pór
70 g údeeného mäsa alebo šunky
mletá rasca
cesnak
pažitka
Príprava
1. Mäkký tvaroh rozmiešame so soľou a kyslou smotanou, tento tvarohový základ rozdelíme na 3 časti.
A) K jednej časti pridáme jemne, na nitky nakrájanú paprikovú salámu a v masle rozmiešanú mletú papriku a nadrobno posekanú sterilizované papriky.
B) Druhú nátierku pripravíme z očistených a na masle krátko podusených šampioňónov spolu s jemne posekaným pórom. Pridáme smotanový tavený syr, pár kvapiek sladkej sójovej omáčky a tvarohový základ.
C) K zvyšku tvarohového základu pridáme údené mäso veľmi jemne posekané a rozotretý cesnak so soľou a mletou rascou.