Opekané cestoviny a la Čína

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g kuracích pŕs (2 ks)
500 g špagiet
400-500 g čínskej zeleninovej zmesi
1 veľká mrkva
100 g kapusty
olej

Na mäso:
1 PL kari korenia
1 PL sladkej sójovej omáčky
2 PL polosladkej sójovej omáčky
1 ČL mletej červenej papriky
1/2 ČL čierneho korenia
1/2 ČL soli
1 ČL cukru

Na zeleninu:
soľ
1 PL sladkej alebo polosladkej sójovej omáčky
chili omáčka podľa chuti
1 ČL kari korenia

Na cestoviny:
3-4 PL sladkej alebo polosladkej sójovej omáčky
1 PL sezamový olej
sezamové semiačka


Príprava

1. Mäso umyjeme, pokrájame na tenké rezance, pridáme kari korenie, sójovú omáčku, červenú papriku, mleté čierne korenie, cukor a soľ. Dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť na hodinu (najlepšie na noc).

2. Mäso opražíme na oleji vo woku alebo v hlbšej panvici a medzitým nakrájame kapustu a mrkvu na tenké rezance.

3. Špagety uvaríme v osolenej vode a scedíme.

4. Opražené mäkké mäso vyberieme z woku a dáme bokom. Na výpeku opražíme mrkvu a kapustu, asi po 10 minútach pridáme aj čínsku zeleninovú zmes. Ochutíme hore uvedenými prísadami. Premiešame a ešte chvíľu pražíme cca 10-15 minút, potom zeleninu vyberieme z woku a odložíme. Zelenina má zostať ešte trochu chrumkavá.

5. Uvarené a scedené špagety ochutíme sójovou omáčkou, polejeme sezamovým olejom, posypeme sezamovými semiačkami a za stáleho miešania opražíme na oleji, aby sa cestoviny nepripálili.

Hotové cestoviny zmiešame so zeleninou a mäsom a ihneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Broskyňové mafiny
Chrumkavá sviečkovica
Rezance pani uhliarky
​Pečený baklažán ako príloha k mäsu
Uhorkový šalát
Tvarohovo-syrové dukáty
Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený
Čalamáda
\"Zázrak z Olomouca\" - luxusné minirohlíčky
Marcipánové maškrty