Opekané cestoviny a la Čína

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g kuracích pŕs (2 ks)
500 g špagiet
400-500 g čínskej zeleninovej zmesi
1 veľká mrkva
100 g kapusty
olej

Na mäso:
1 PL kari korenia
1 PL sladkej sójovej omáčky
2 PL polosladkej sójovej omáčky
1 ČL mletej červenej papriky
1/2 ČL čierneho korenia
1/2 ČL soli
1 ČL cukru

Na zeleninu:
soľ
1 PL sladkej alebo polosladkej sójovej omáčky
chili omáčka podľa chuti
1 ČL kari korenia

Na cestoviny:
3-4 PL sladkej alebo polosladkej sójovej omáčky
1 PL sezamový olej
sezamové semiačka


Príprava

1. Mäso umyjeme, pokrájame na tenké rezance, pridáme kari korenie, sójovú omáčku, červenú papriku, mleté čierne korenie, cukor a soľ. Dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť na hodinu (najlepšie na noc).

2. Mäso opražíme na oleji vo woku alebo v hlbšej panvici a medzitým nakrájame kapustu a mrkvu na tenké rezance.

3. Špagety uvaríme v osolenej vode a scedíme.

4. Opražené mäkké mäso vyberieme z woku a dáme bokom. Na výpeku opražíme mrkvu a kapustu, asi po 10 minútach pridáme aj čínsku zeleninovú zmes. Ochutíme hore uvedenými prísadami. Premiešame a ešte chvíľu pražíme cca 10-15 minút, potom zeleninu vyberieme z woku a odložíme. Zelenina má zostať ešte trochu chrumkavá.

5. Uvarené a scedené špagety ochutíme sójovou omáčkou, polejeme sezamovým olejom, posypeme sezamovými semiačkami a za stáleho miešania opražíme na oleji, aby sa cestoviny nepripálili.

Hotové cestoviny zmiešame so zeleninou a mäsom a ihneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantná bravčová sviečkovica
Syrové roládky
Lyonský šalát
Pletený jablkový závin
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Hrášková polievka
Kuracina na čínsky spôsob
Škvarkové alebo syrové pagáče
Rigoletto rezy
Vajíčková lahôdková nátierka
PRIHLÁSENIE