Jemne pálivá domáca klobása

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) tomi1
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

10 kg mletého mastného bravčového mäsa
12 dkg mletej sladkej červenej papriky
7 dkg pálivej červenej papriky
20 dkg soli
3 dkg mletého korenia
10 dkg pretlačeného cesnaku
2 dkg celej rasce


Príprava

1. Všetky ingrediencie dôkladne pomiešame. Najlepšie je zmes rukou miesiť ako cesto, min. 10 minút.
2. Zmes naplníme do pripraveného čreva, vytvoríme pre nás vhodné dĺzky.
3. Hotové klobásy údime 2-4 dni v chladnom dyme, potom sušíme niekoľko týždňov




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótom
Labanská pečienka
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Pečená debrecínska
Šalát z Olomouckých syrečkov
Rýchla čerešňová bublanina (hrnčeková)
Jablkovo-medové rezy
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Syrový šalát so šampiňónmi
Rezne v zemiakovom cestíčku