Jemne pálivá domáca klobása

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

10 kg mletého mastného bravčového mäsa
12 dkg mletej sladkej červenej papriky
7 dkg pálivej červenej papriky
20 dkg soli
3 dkg mletého korenia
10 dkg pretlačeného cesnaku
2 dkg celej rasce


Príprava

1. Všetky ingrediencie dôkladne pomiešame. Najlepšie je zmes rukou miesiť ako cesto, min. 10 minút.
2. Zmes naplníme do pripraveného čreva, vytvoríme pre nás vhodné dĺzky.
3. Hotové klobásy údime 2-4 dni v chladnom dyme, potom sušíme niekoľko týždňov




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakový šalát so slaninou
Pórová polievka s mäsovými knedlíčkami
Chalupársky zemiakový guláš
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou
Rýchly kapustový šalát
Tortilly - základné cesto
Bazový sirup karamelový
Ragú z bravčového mäsa
Koktail - Dry Martini
Kura na mede a horčici