Jemne pálivá domáca klobása

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) tomi1
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

10 kg mletého mastného bravčového mäsa
12 dkg mletej sladkej červenej papriky
7 dkg pálivej červenej papriky
20 dkg soli
3 dkg mletého korenia
10 dkg pretlačeného cesnaku
2 dkg celej rasce


Príprava

1. Všetky ingrediencie dôkladne pomiešame. Najlepšie je zmes rukou miesiť ako cesto, min. 10 minút.
2. Zmes naplníme do pripraveného čreva, vytvoríme pre nás vhodné dĺzky.
3. Hotové klobásy údime 2-4 dni v chladnom dyme, potom sušíme niekoľko týždňov




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Dry Martini
Hovädzia polievka s rezancami
Chuťovky s tatárskym biftekem
Biskupský chlebík II.
Jablková torta s vanilkovým krémom
Syrové rohlíčky s cesnakom
Hovädzie na červenom víne
Lekvár z čiernych ríbezlí
Kápiová nátierka
Mexický šalát