Fašírka so syrom a pšenom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

100 g strúhaného tvrdého syra typu eidam
250 g pšena
1 l zeleninového vývaru z kocky
1 PL zrniek horčice (môžeme vynechať alebo nahradiť rascou)
6 PL masla
1 cibuľa
600 g mrkvy
2 PL kryštálového cukru
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Cibuľu nadrobno nakrájame a opečieme na 1 PL masla. Pridáme k nej pšeno, opečieme, podlejeme vývarom a na miernom ohni varíme približne 10 minút. Primiešame strúhaný syr a odstavíme z ohňa.
2. Mrkvu umyjeme, ošúpeme a pokrájame na pásiky. V hrnci rozpustíme 2 PL masla, mrkvu zľahka opečieme, pridáme 100 ml vody, osolíme, okoreníme a prikryté varíme zhruba 5 minút. Odokryjeme a na silnejšom ohni vyvaríme tekutinu. Pridáme cukor a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Ku koncu pridáme horčicu a dochutíme soľou a korením.
3. Do pšenovej zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať, zamiešame a vyformujeme fašírky. Na panvici rozohrejeme zvyšok masla a fašírky na ňom dozlatista opečieme. Fašírky podávame s dusenou mrkvou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Arabský koláč
Domáca mäsová paštéta
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
Farizejská káva
Kapustové rezy s mletým mäsom
Pečená kačka s dusenou červenou kapustou
Zemiaky zapečené s nivou
Piškóty v lístkovom ceste
Ravioly so špenátovo-mäsovou plnkou
PRIHLÁSENIE