200 g maslových keksov
2 PL pomarančovej šťavy
1 ČL nastrúhanej pomarančovej kôry
100 g masla
20 g nasekaných nesolených pistácií
4 PL rumu
200 g čokolády na varenie
zlaté i strieborné cukrové perličky na ozdobu
Príprava
1. Keksy dáme do pevnejšieho mikroténového vrecka a valčekom na cesto rozdrvíme. Nasypeme ich do misy a zmiešame s pomarančovou šťavou a kôrou.
2. Maslo rozpustíme a pridáme ku keksom spolu s rumom a nasekanými pistáciami. Všetko spolu dobre premiešame a necháme postáť aspoň 10 minút.
3. Pomocou lyžičky odoberáme zo zmesi rovnako veľké kôpky, jemne vyformujeme do tvaru guľky a poukladáme napríkled na plech.
4. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, guľky napichneme na špáradlo, namočíme do čokolády a poukladáme na papier na pečenie. Do každej guľky ešte zapichneme cukrovú perličku a necháme stuhnúť. Podávame v papierových košíčkoch.