Farizejská káva

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) Rika
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet pre 4 osoby:
8 lyžičiek mletej kávy
1 dl rumu
4 vrchovaté lyžičky cukru
1/8 l šľahačky
4 kávové zrnká podľa chuti


Príprava

1. Z ½ l vody uvaríme prekvapkávanú alebo filtrovanú kávu - ako sme zvyknutí.

2. Rum a cukor trochu zahrejeme, aby sa cukor rozpustil. Medzitým ušľaháme hustú šľahačku.

3. Kávu a rum rozdelíme do 4 šálok, navrch dáme kopček šľahačky. Ozdobíme kávovými zrnkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sviatočná kapustnica a la Iva
Káva Pompadour
Pivný guláš
Bravčové mäso na cibuľke s paradajkami
Čerešňová torta z krehkého cesta
Zaváranie paprík na maďarský pôsob
Orechová roláda s karamelovým krémom
Bezvaječné vanilkové rožky
Hruškový koláč so smotanovým krémom
Šalát s debrecínskou salámou