Cestoviny s mäsom a pečienkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g cestovín (mušle, vrtule...)
500 g mletého mäsa
200 g bravčovej pečienky
1 cibuľa
3 strúčky cesnaku
1-2 konzervy paradajok (sekaných alebo pretlak)
olej
soľ
mleté čierne korenie
tymián
200 g tvrdého syra na posypanie
zelená petržlenová vňať


Príprava

1. Najprv očistíme cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájame na kocky, cesnak na plátky. Pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na prúžky. Na panvici rozpálime olej, kúsky pečienky na ňom orestujeme, vyberieme z panvice a držíme v teple.

2. Ak je potrebné, pridáme na panvicu trochu oleja, orestujeme na ňom cibuľu a plátky cesnaku a potom pridáme mleté mäso. Osolíme, dochutíme čiernym korením a opekáme až sa mäso rozdrobí na hrudky.

3. Potom pridáme orestovanú pečienku, posypeme tymiánom a pridáme nasekané paradajky alebo pretlak. V lete môžeme samozrejme použiť čerstvé paradajky. Všetko premiešame a asi 10 minút spolu dusíme. Podľa potreby ešte osolíme.

4. Hotovú mäsovú zmes naberieme na uvarené cestoviny a posypeme výdatne sýrom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Tymián môžeme nahradiť aj čerstvou, alebo sušenou bazalkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koložvárska kapusta
Džem z jahôd a čerešní pre diabetikov
Domáca tuniaková empanada
Zbojnícke ražniči
Palacinky zapečené so špenátom
Pletený jablkový závin
Opekané čínske cestoviny s kuracím mäsom vo woku
​Syrová pochúťka pre labužníkov
Mrkvová polievka
Horúca čokoláda s kávou
PRIHLÁSENIE