Cestoviny s mäsom a pečienkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g cestovín (mušle, vrtule...)
500 g mletého mäsa
200 g bravčovej pečienky
1 cibuľa
3 strúčky cesnaku
1-2 konzervy paradajok (sekaných alebo pretlak)
olej
soľ
mleté čierne korenie
tymián
200 g tvrdého syra na posypanie
zelená petržlenová vňať
Príprava
1. Najprv očistíme cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájame na kocky, cesnak na plátky. Pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na prúžky. Na panvici rozpálime olej, kúsky pečienky na ňom orestujeme, vyberieme z panvice a držíme v teple.
2. Ak je potrebné, pridáme na panvicu trochu oleja, orestujeme na ňom cibuľu a plátky cesnaku a potom pridáme mleté mäso. Osolíme, dochutíme čiernym korením a opekáme až sa mäso rozdrobí na hrudky.
3. Potom pridáme orestovanú pečienku, posypeme tymiánom a pridáme nasekané paradajky alebo pretlak. V lete môžeme samozrejme použiť čerstvé paradajky. Všetko premiešame a asi 10 minút spolu dusíme. Podľa potreby ešte osolíme.
4. Hotovú mäsovú zmes naberieme na uvarené cestoviny a posypeme výdatne sýrom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Tymián môžeme nahradiť aj čerstvou, alebo sušenou bazalkou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Hamburské stehnoChalupársky zemiakový gulášKuracie Kung PaoVyprážaný Hermelín so šampiňóvou plnkouBanánový Bebe zákusok nepečenýKuracie rezančekyHruškovo-karamelová obrátená tortaŠtedrovečerná kapustnica mojej mamyĽadový šalát s vajíčkamiKuracie Gordon Blue