Kura na mede a horčici
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
8 horných kuracích stehien
1 kg zemiakov
2 červené papriky
4 PL oleja
200 ml hydinového vývaru
2 PL medu
5 PL horčice
soľ
čierne korenie
Príprava
1. Mäso umyjeme a osušíme. Zemiaky dôkladne umyjeme a aj so šupkou nakrájame na rovnaké kúsky. Papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, navrch rozložíme zemiaky, ktoré pokvapkáme 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.
2. Med zmiešame s horčicou, zvyšným olejom a zmesou potrieme stehná. Mäso položíme na zemiaky a dáme na 35 až 45 minút piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Počas pečenia zemiaky niekoľkokrát potáčame, 15 minút pred dopečením pridáme papriku. V prípade, že mäso priveľmi hnedne, zakryjeme ho alobalom. Po upečení podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame horúce.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninouHruškový závin so slivkamiPlnená čínska kapustaZnojemský guláš I.Nátierka z Nivy s orechmiSyrovo-cesnakové rohlíčkyMandľovo-marcipánová roládaOssobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsobPórový šalátRíbezľový kokteil