Bravčové na divoko
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g bravčového mäsa zo stehna
40 g údenej slaniny
soľ
mleté čierne korenie
5–6 zrniek nového korenia
5–6 bobúľ mletých borievok
40 g masti
1 väčšia cibuľa
2–3 strúčiky cesnaku
100 g koreňovej zeleniny (petržlen, mrkva)
1 bobkový list
mäsový vývar (z kocky)
1 dl bieleho vína
20 g hladkej múky
2 dl kyslej smotany
citrónová šťava
cukor
2 lyžice brusnicového kompótu
Príprava
1. Mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme plátkami slaniny. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potlačeným novým korením, mletými borievkami a na masti ho zo všetkých strán opečieme.
2. Pridáme posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, očistenú, pokrájanú zeleninu, bobkový list, podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme víno a prikryté pečieme v rúre.
3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, pokrájame na plátky.
4. Šťavu z mäsa zaprášime múkou, zalejeme smotanou a povaríme. Šťavu prepasírujeme, prichutíme citrónovou šťavou, cukrom, pridáme brusnicový kompót, vložíme pokrájané mäso. Podávame s knedľou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Studená misa v žemľovom venciDomáca MarlenkaCesnaková nátierka z tvrdých syrovJahodovo-čučoriedkové cheesecakeHliva na horčiciVeniec s kandizovaným ovocímTreska na zeleninePlacky s paradajkami a mozzarellouParadajkový šalátRoštenky z daniela na švédsky spôsob