Maslový veniec z kysnutého cesta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

CESTO:
280 ml vlažnej vody
1 kocka droždia
710 g hladkej múky
125 g rozpustenej Hery alebo masla
150 g kryštálového cukru
1 ČL soli
1vajce + 1 vajce na potretie

Plnka:
125 g rozpustenej Hery alebo masla
škoricový cukor alebo inú náplň, napr. hrozienka, strúhaný kokos, kakao, nutelu.....podľa chuti.


Príprava

Cesto najľachšie pripravíme v domácej pekárničke, ale samozrejme aj sami si môžeme vymiesiť.

1. Do pekárničky nalejeme vodu, pridáme rozpustené maslo, vajce, múku, soľ, cukor,a rozdrobené droždie. Nastavíme potrebný program - Cesto.

2. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve polovice. Jednostlivé časti rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Potrieme rozúpustenou Herou alebo maslom, výdatne naplníme plnkou, ak je potrebné, tak ešte osladíme kryštálovým cukrom, zvinieme do rolády a pokrájame na 2 cm hrubé kúsky.

3. Väčšiu tortovú formu alebo menší pekáč vyložíme papierom na pečenie, aj boky, aby pri pečení maslo nevytieklo z tortovej formy!!! Jednotlivé kúsky poukladáme blízko k sebe do formy, vrch potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote cca 180 stupňov asi 30-35 minút. Po upečení zakryjeme čistou utierkoua necháme vychladnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Šťavnaté pečené mäso
Smotanová štrúdla
Ťahaný závin
Roštenka na horčici
Zapekané žemle s prekvapením
Farizejská káva
Domáca mäsová paštéta
Ratatouille