Jahodovo-čučoriedkové cheesecake

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

20-22 dkg sušienok
10 dkg masla

Plnka:
25 dkg Mascarpone
25 dkg pochúťkovej smotany
10 g želatíny
15 dkg cukru
1 bal. vanilkového cukru
kôra a šťava z 1 citróna

čerstvé jahody, čučoriedky, príp. iné ovocie


Príprava

1. Sušienky zomelieme alebo postrúhame, pomiešame s maslom a rovnomerne natlačime do papierom vyloženej tortovej formy. Pečieme asi 15 min. v zohriatej rúre na 180 stupňov.

2. Medzitým pripravíme plnku: Mascarpone dohladka vymiešame so smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom. Želatínu necháme napučať vo vode (asi 0,5 dl), pomali zohrievame, kým sa roztopí. NEVARÍME! Trochu necháme vychladnúť a rýchlimi energickými pohybmi zamiešame do smotanovej hmoty. Pridáme strúhanú citrónovú kôru a šťavu.

3. Krém vylejeme na vychladnutý korpus, vrch ozdobíme umytým a očistením ovocím, v chladničke necháme niekoľko hodín vychladnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové fondue
Štefánska sekaná pečienka
Džem z jahôd a čerešní pre diabetikov
Čokoládový tart so slaným karamelom
Vianočná štrúdla
Mrkvový šalát ako príloha
Ovocné rezy s Tangom
Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou
Viedenská roštenka
Jemne pálivá domáca klobása
PRIHLÁSENIE