Plnka:
25 dkg Mascarpone
25 dkg pochúťkovej smotany
10 g želatíny
15 dkg cukru
1 bal. vanilkového cukru
kôra a šťava z 1 citróna
čerstvé jahody, čučoriedky, príp. iné ovocie
Príprava
1. Sušienky zomelieme alebo postrúhame, pomiešame s maslom a rovnomerne natlačime do papierom vyloženej tortovej formy. Pečieme asi 15 min. v zohriatej rúre na 180 stupňov.
2. Medzitým pripravíme plnku: Mascarpone dohladka vymiešame so smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom. Želatínu necháme napučať vo vode (asi 0,5 dl), pomali zohrievame, kým sa roztopí. NEVARÍME! Trochu necháme vychladnúť a rýchlimi energickými pohybmi zamiešame do smotanovej hmoty. Pridáme strúhanú citrónovú kôru a šťavu.
3. Krém vylejeme na vychladnutý korpus, vrch ozdobíme umytým a očistením ovocím, v chladničke necháme niekoľko hodín vychladnúť.