Perníková štrúdľa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g hladkej múky
300 g práškového cukru
4 vajcia
4 PL medu
3/4 sáčku prášku do pečiva
štipka perníkového korenía
slivkový lekvár
vlašské orechy


Príprava

1. Zo všetkých surovín (okrem slivkového lekváru) vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc odpočinúť. Potom vyvaľkáme na plát, potrieme slivkovým lekvárom, poukladáme naň polky orechov a zvinieme ako štrúdľu. Pečieme asi pri 150 °C.

2. Po upečení horúcu štrúdľu potrieme žĺtkom rozmiešaným s vlažnou vodou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Zapékané cestoviny s mletým mäsom
Mozaiková nátierka
Bravčové stehno dusené v mlieku
Zemiakový chlieb
Pomarančová roláda s polevou
Vaječný punč s pivom
Šunkové rožteky
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Horúca čokoláda s mliekom