Perníková štrúdľa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g hladkej múky
300 g práškového cukru
4 vajcia
4 PL medu
3/4 sáčku prášku do pečiva
štipka perníkového korenía
slivkový lekvár
vlašské orechy


Príprava

1. Zo všetkých surovín (okrem slivkového lekváru) vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc odpočinúť. Potom vyvaľkáme na plát, potrieme slivkovým lekvárom, poukladáme naň polky orechov a zvinieme ako štrúdľu. Pečieme asi pri 150 °C.

2. Po upečení horúcu štrúdľu potrieme žĺtkom rozmiešaným s vlažnou vodou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jemná bábovka
Karamelové veterníky
Mrkvovo-zemiakový šalát s kozím syrom
Chutné tortelliny
Dobrota pre lenivých
Zapekané cestoviny
Maslové halušky
Džem z jahôd a ríbezľovej šťavy
Domáci čokoládový termix
Čučoriedková roláda