Falošná krtková torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  150 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Cesto:
4 vajcia
160 g jemného krupicového cukru
140 g hladkej múky
20 g kakaa
1 ČL sódy bikarbóny

Krém:
500 ml mlieka
1 balíček Zlatého klasu
3 PL kryštálového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
125 g Hery
250 g tvarohu
4 PL práškového cukru

3-4 banány


Príprava

1. Cesto: Žĺtky vymiešame so 100 g cukru, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme zvyšok cukru.
2. Múku, kakao a sódu bikarbónu spolu preosejeme. Polovicu zmesi zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov, druhú polovicu zapracujeme do bielkového snehu.
3. Žĺtkovú a bielkovú hmotu opatrne spojíme a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre (180 °C, asi 30 minút).
4. Krém: Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka pridáme 3 lyžice kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, premiešame a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes zo Zlatého klasu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť. Tvaroh, vanilkový cukor, zmäkknutú Heru a práškový cukor spolu dobre premiešame a vmiešame do vychladnutej kaše.
5. Pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi do hĺbky 1 cm, ponecháme asi 2-centimetrový okraj. Vydlabané cesto v miske nahrubo rozdrobíme.
6. Banány ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a plochu stranou poukladáme do korpusu. Tvarohový krém kopcovito navŕšime na tortový korpus a posypeme a rozdrobeným upečeným cestom. Necháme v chladničke stuhnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cukiny na sladkokyslo
Ražniči so zemiakovými plackami
Cigánsky guláš
Morka na masle plnená jablkami
Bazový sirup karamelový
Americká bábovka
Horúca čokoláda - silná
Karamelové kocky
​Šalát z Hermelínu
Cukety plnené mletým mäsom