Čokoládové košíčky s krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
400 g hladkej múky
4 žĺtky
štipka soli
250 g Hery
120 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
70 g mletých vlašských orechov
1 ČL kakaa

Maslový krém:
200 ml mlieka
150 g práškového cukru
4 PL hladkej múky
250 g masla
1 balíček vanilkového cukru

Ďalej:
rozpustená čokoláda
ríbezľový alebo malinový lekvár
sekané pistácie
papierové košíčky


Príprava

1. Z uvedených surovín na cesto vypracujeme na pracovnej doske cesto, rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vvkrajujeme kolieska, vložíme ich do múkou vysypaných formičiek na košíčky. Pečieme pri 160-170°C asi 8 minút.

2. Upečené, vychladnuté košíčky vytrieme rozpustenou čokoládou, necháme ju stuhnúť.

3. Krém: múku vsypeme do hrnca, prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme kašu. Hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania necháme kašu vychladnúť. Zmäknuté maslo dáme do misy, vsypeme práškový a vanilkový cukor a utrieme do jemnej peny. Do maslovej peny potom postupne vmiešame vychladnutú kašu a našľaháme, aby sme dostali hladký krém.

4. Na dno košíčkov položíme kúsok ríbezľového lekváru. Potom košíčky naplníme krémom a uložíme ich do chladu.

4. Keď krém stuhne, košíčky namáčame do rozpustenej čokolády, posypeme ich sekanými pistáciami a vložíme do papierových košíčkov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Piškótová kocka s tvarohovým krémom
Lahôdková nátierka
Croissanty s mandľami a rumom
Toastová bomba
Citrónový koláč s mandľami
Kura na zemiakovej placke
​Syrová pochúťka pre labužníkov
Ryba po balkánsky
Carbonara – talianske cestoviny
Pikantné morčacie mäso
PRIHLÁSENIE