Čokoládové košíčky s krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
400 g hladkej múky
4 žĺtky
štipka soli
250 g Hery
120 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
70 g mletých vlašských orechov
1 ČL kakaa

Maslový krém:
200 ml mlieka
150 g práškového cukru
4 PL hladkej múky
250 g masla
1 balíček vanilkového cukru

Ďalej:
rozpustená čokoláda
ríbezľový alebo malinový lekvár
sekané pistácie
papierové košíčky


Príprava

1. Z uvedených surovín na cesto vypracujeme na pracovnej doske cesto, rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vvkrajujeme kolieska, vložíme ich do múkou vysypaných formičiek na košíčky. Pečieme pri 160-170°C asi 8 minút.

2. Upečené, vychladnuté košíčky vytrieme rozpustenou čokoládou, necháme ju stuhnúť.

3. Krém: múku vsypeme do hrnca, prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme kašu. Hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania necháme kašu vychladnúť. Zmäknuté maslo dáme do misy, vsypeme práškový a vanilkový cukor a utrieme do jemnej peny. Do maslovej peny potom postupne vmiešame vychladnutú kašu a našľaháme, aby sme dostali hladký krém.

4. Na dno košíčkov položíme kúsok ríbezľového lekváru. Potom košíčky naplníme krémom a uložíme ich do chladu.

4. Keď krém stuhne, košíčky namáčame do rozpustenej čokolády, posypeme ich sekanými pistáciami a vložíme do papierových košíčkov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahodový závin
Pudingová bábovka
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Bravčové karé plnené sušenými slivkami
Stredomorský zemiakový šalát so žltým melónom
Džem z jahôd a čerešní pre diabetikov
Hovädz​í​ strogano​v​
Hruška s čokoládovým krémom
Prírodné bravčové rezne s bazalkou
Koláč "slnečnica"
PRIHLÁSENIE