Kurča na mediteránsky spôsob
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 120 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
![](/thumb.php?path=/dobroty/images/meals/1183image1.jpg&w=120)
Prísady
6 ks kuracích stehien resp. kuracích pŕs
soľ
čierne korenie
700 g zemiakov
200-250 g cibule (biela, červená, fialová miešane)
8 strúčikov cesnaku
400 g cícerovej konzervy
150 g kukurice z konzervy
150 g zeleného hrášku
150 g čiernych olív
zelená petržlenová vňať
Príprava
1. Mäso osolíme, okoreníme, dáme do väčšieho pekáča a začneme piecť v rúre. Kuracinu niekoľko krát obrátime, aby sa pieklo rovnomerne.
2. Keď je mäso napoly upečené, vyberieme ho z pekáča. Do výpeku vložíme na kolieska pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak, pokrájan é zemiaky. Dobre premiešame. Na vrch poukladáme kusy kuracieho mäsa. Podlejeme horúcou vodu (asi 100 ml), osolíme a okoreníme. Pečieme ďalej asi 30 minút.
3. Keď je skoro hotové, pridáme hrášok, scedenú kukuricu a cícer, olivy. Opäť podlejeme horúcou vodou - cca. 150 ml - podľa potreby a pečieme, kým mäsko aj zelenina nadobudne krásnu zlatohnedú farbu.
Hotový pokrm pred servírovaním posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Slaná syrová tortaHuby v sladkokyslom náleveJemne pálivá domáca klobásaSladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninouKapustové pagáčikyRoštenky z daniela na švédsky spôsobČokoládová torta bez vajecCestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkouTorta z hydinového mäsaTopinky z Pardubíc