Kurča na mediteránsky spôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

6 ks kuracích stehien resp. kuracích pŕs
soľ
čierne korenie
700 g zemiakov
200-250 g cibule (biela, červená, fialová miešane)
8 strúčikov cesnaku
400 g cícerovej konzervy
150 g kukurice z konzervy
150 g zeleného hrášku
150 g čiernych olív
zelená petržlenová vňať


Príprava

1. Mäso osolíme, okoreníme, dáme do väčšieho pekáča a začneme piecť v rúre. Kuracinu niekoľko krát obrátime, aby sa pieklo rovnomerne.

2. Keď je mäso napoly upečené, vyberieme ho z pekáča. Do výpeku vložíme na kolieska pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak, pokrájan é zemiaky. Dobre premiešame. Na vrch poukladáme kusy kuracieho mäsa. Podlejeme horúcou vodu (asi 100 ml), osolíme a okoreníme. Pečieme ďalej asi 30 minút.

3. Keď je skoro hotové, pridáme hrášok, scedenú kukuricu a cícer, olivy. Opäť podlejeme horúcou vodou - cca. 150 ml - podľa potreby a pečieme, kým mäsko aj zelenina nadobudne krásnu zlatohnedú farbu.

Hotový pokrm pred servírovaním posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tvarohovo-syrové dukáty
Vynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničke
Prekladané mäso so zeleninou
Ríbezľové želé s rozmarínom
Piškótová kocka s tvarohovým krémom
Marhuľový koláč
Rezy z vaječného koňaku
Šunkové rožteky
Fašírka so syrom a pšenom
Kuracie rezy na čínsky spôsob