Bravčové rezne na šampiňónoch

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg bravčového stehna alebo karé
250 ml smotany na varenie
2 PL zemiakového alebo kukuričného škrobu
200 g sterilizovaných šampiňónov
1 PL sekanej zelenej petržlenovej vňate
1 PL vegety
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Pokrájané bravčové rezne nakleme, osolíme, okoreníme a na oleji postupne opečieme z obidvoch strán. Opečené mäso vrátime do výpeku, podlejeme vodou, podľa chutie ešte osolíme, okoreníme, pridáme vegetu a šampiňony bez nálevu. Ppod pokrývkou dusíme asi 60 minút.

2. Keď je mäso mäkké, v smotane rozhabarkujeme škrob, pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať (sušenú alebo čerstvú) a nalejeme na mäso. Dobre premiešame a necháme prejsť varom.

Podávame s parenou knedľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapečená kuracina so slaninou a syrom
Medové bomby
Farmársky guláš
Španielske briošky
Škvarkové alebo syrové pagáče
Smotanová torta – malá
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku
Zelerová nátierka
Bravčové karé plnené sušenými slivkami
Vyprážané kurča a la Iva