Polovecká polievka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4-6 porcií:
50 dkg perkeltu z jahňaciny príp. z bravčoviny
30 dkg na menšie kocky nakrájaných zemiakov
30 dkg fazuľkových strukov (zelené alebo žlté)
rasca
2 bobkové listy
1 ČL sekaného čerstvého alebo 1/2 ČL sušeného kôpru
2 dl smotany na varenie
citrónová šťava podľa chuti


Príprava

1. Základom polievky je dobre pripravený, chutný perkelt. Osobitne uvaríme zemiaky aj zelenú fazuľku. Fazuľkové struky s kôprom a so soľou, zemiaky s rascou, bobkovým listom a so soľou. Nalejeme len toľko vody, aby zelenina bola ponorená vo vode.

2. Keď sú zemiaky aj fazuľkové struky hotové, pridáme ich aj s vodou, v ktorej sa varili k perkeltu a necháme spolu zovrieť. Smotanu izbovej teploty zalejeme do polievky, rozmiešame na slabom ohni ešte spolu varíme niekoľko minút. Stiahneme z ohňa, necháme trochu vychladnúť a dochutíme citrónovou šťavou.

3. Hotová polievka najlepšie chutí zohriatá na druhý deň :)

Čas prípravy je uvedený bez času potrebného na prípravu perkeltu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Káva Pompadour
Jahňacie mäso s brokolicou
Veľkonočný baránok
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkami
Syrové roládky
Pikantná cesnaková nátierka
Sviečková na smotane
Maliny s ríbezľovým nektárom
Šalát "RUMCAJS"
​Pečený baklažán ako príloha k mäsu
PRIHLÁSENIE