Jablková bábovka s orieškovou griliážou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

3 jablká
3 hrnčeky polohrubej múky
3 vajcia
300 ml oleja
1 hrnček cukru
1 hrnček vlažnej vody
1 vanilkový cukor
1 kypriaci prášok do pečiva
2 PL hrozienok
100 ml rumu
šťava z polky citróna
strúhanka na vysypanie formy

Griliáž:
2 PL nasekaných orieškov
2 PL cukru
1 PL masla
rum zliaty z hrozienok


Príprava

1. Hrozienka namočíme na 20 minút do rumu. Jablká nastrúhame, pokvapkáme citrónom a zmiešame s vanilkovým cukrom.

2. Vajcia vyšľaháme s cukrom, zašľaháme vlažnú vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme jablká a scedené hrozienka. Cesto zalejeme do vymazanej a strúhankou vysypanej formy a upečieme na 200 °C.

3. Griliáž pripravíme na panvici. Rozpustíme maslo s cukrom, miešame kým nezačne karamelizovať. Vmiešame nasekané oriešky. Nakoniec zalejeme rumom zliateho z hrozienok. Hotovú bábovku zalejeme s pripravenou grilážou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantný guláš
Cibulová polievka s taštičkami a nivou
Perníková štrúdľa
Bravčové rezne na šampiňónoch
Rebel
Haruľa
Podhradské kapsičky
Biskupský chlebík II.
Bulharská nátierka
Čučoriedková roláda