3 jablká
3 hrnčeky polohrubej múky
3 vajcia
300 ml oleja
1 hrnček cukru
1 hrnček vlažnej vody
1 vanilkový cukor
1 kypriaci prášok do pečiva
2 PL hrozienok
100 ml rumu
šťava z polky citróna
strúhanka na vysypanie formy
Griliáž:
2 PL nasekaných orieškov
2 PL cukru
1 PL masla
rum zliaty z hrozienok
Príprava
1. Hrozienka namočíme na 20 minút do rumu. Jablká nastrúhame, pokvapkáme citrónom a zmiešame s vanilkovým cukrom.
2. Vajcia vyšľaháme s cukrom, zašľaháme vlažnú vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme jablká a scedené hrozienka. Cesto zalejeme do vymazanej a strúhankou vysypanej formy a upečieme na 200 °C.
3. Griliáž pripravíme na panvici. Rozpustíme maslo s cukrom, miešame kým nezačne karamelizovať. Vmiešame nasekané oriešky. Nakoniec zalejeme rumom zliateho z hrozienok. Hotovú bábovku zalejeme s pripravenou grilážou.