250 g hladkej múky
70 ml mlieka
12 g droždia
60 g kryštalického cukru
30 g roztopeného masla
1 vajce
50 g sušených sliviek
2 PL rumu
3 ČL mletej škorice
Príprava
1. Do misy nasypeme múku, v strede urobíme jamku a dáme do nej rozdrobené droždie, 3 PL vlažného mlieka a 1 PL cukru. Suroviny v jamke jemne premiešame a prikrytú misu necháme na teplom mieste 15 minút postáť.
2. Zvyšné mlieko zmiešame s roztopeným maslom, 2 PL cukru a vajcom, pridáme k múke s kváskom a vypracujeme cesto. Na teplom mieste ho necháme ešte 50 minút kysnúť.
3. Slivky nasekáme a zmiešame s rumom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na štvorec 30 x 30 cm a jemne potrieme vodou. Na cesto rozložíme nasekané slivky s rumom, posypeme škoricou a zvyšným cukrom.
4. Plát cesta ostrôžkou pokrájame na 2 cm široké pásy a každý pás zvinieme do slimáčika. Slimáčiky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút kysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.