Bravčové mäso na smotane
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 90 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g bravčového mäsa zo stehna alebo lopatky
2 mrkvy
1 cibuľa
1 petržlen
2,5 dl smotany
mäsový vývar
kúsok zeleru
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
petržlenová vňať
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ
cukor
Príprava
1. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na oleji zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú nadrobno, očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový lista nové korenie, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka.
2. Mäkké mäso vyberieme, koreniny odstránime, trocha mrkvy odložíme, šťavu s ostatnou zeleninou pretrieme, zahustíme múkou a povaríme.
3. Potom pridáme smotanu, osladíme, okyslíme citrónovou šťavou a do omáčky zamiešame pokrájanú mrkvu a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno. Mäso pokrájame, uložíme na misu a polejeme pripravenou omáčkou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Plzeňský gulášČokoládový tart so slaným karamelomJablkové rezy s tvarohomBravčové stehno dusené v mliekuJablkovo-karamelové nepečené rezyMäso na kondenzovanom mliekuCitrónové rezyToasty na anglický spôsobČokoládové mafinySyrové trubičky