Bravčové mäso na smotane
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g bravčového mäsa zo stehna alebo lopatky
2 mrkvy
1 cibuľa
1 petržlen
2,5 dl smotany
mäsový vývar
kúsok zeleru
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
petržlenová vňať
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ
cukor
Príprava
1. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na oleji zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú nadrobno, očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový lista nové korenie, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka.
2. Mäkké mäso vyberieme, koreniny odstránime, trocha mrkvy odložíme, šťavu s ostatnou zeleninou pretrieme, zahustíme múkou a povaríme.
3. Potom pridáme smotanu, osladíme, okyslíme citrónovou šťavou a do omáčky zamiešame pokrájanú mrkvu a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno. Mäso pokrájame, uložíme na misu a polejeme pripravenou omáčkou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Sladkokyslé kuracie prsia z rúryPolievka Minestrone (talianska špecialita)Sypaný jablkový koláč s ovsenými vločkamiNórska roládaKoktail - Pink LadyVýborné šišky z rúryOrechovo-makový jablkový koláčCelozrnný jahodový koláčJelenie ragú na červenom víneBravčové medailonky so syrovou omáčkou