Bravčové mäso na smotane

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

600 g bravčového mäsa zo stehna alebo lopatky
2 mrkvy
1 cibuľa
1 petržlen
2,5 dl smotany
mäsový vývar
kúsok zeleru
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
petržlenová vňať
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ
cukor


Príprava

1. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na oleji zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú nadrobno, očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový lista nové korenie, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka.
2. Mäkké mäso vyberieme, koreniny odstránime, trocha mrkvy odložíme, šťavu s ostatnou zeleninou pretrieme, zahustíme múkou a povaríme.
3. Potom pridáme smotanu, osladíme, okyslíme citrónovou šťavou a do omáčky zamiešame pokrájanú mrkvu a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno. Mäso pokrájame, uložíme na misu a polejeme pripravenou omáčkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plzeňský guláš
Čokoládový tart so slaným karamelom
Jablkové rezy s tvarohom
Bravčové stehno dusené v mlieku
Jablkovo-karamelové nepečené rezy
Mäso na kondenzovanom mlieku
Citrónové rezy
Toasty na anglický spôsob
Čokoládové mafiny
Syrové trubičky