Vypražené králičie stehienka s hruškovým pyré

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 králičie stehná
soľ
štipka mletého zázvoru
mleté čierne korenie
100 ml bieleho vína
2 PL vínneho octu
vnať z mladej cibule
2 strúčiky cesnaku
hladká múka na obalenie
2 rozšľahané vajcia
100-150 g strúhanky
olej na vyprážanie
2 veľké maslové hrušky
šťava z 1 veľkého citrónu
asi 1 cm čerstvého zázvoru
1/2 lžičky mletej škorice


Príprava

1. Králičie stehná odblaníme, narežeme pozdĺž kostí, okoreníme zázvorom a čiernym korením. V miske zmiešame víno, ocot, cibuľovú vnať a cesnek a porcie králika vložíme do marinády. Prikryjeme a necháme najmenej hodinu odležať.

2. Mezitým si pripravíme pyré. Hrušky očistíme, nakrájame na plátky a zalejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Pár plátkov necháme na ozdobu. Pridáme olej, cukor, jemne nastrúhaný očistený zázvor, škoricu a rozmixujeme dohladka. Ochutíme štipkou soli, prípadne dosladíme alebo dochutíme citrónovou šťavou.

3. Stehná vyberieme z marinády, osušíme, osolíme a obaľujeme ich v múke, vo vajci a strúhanke. Rozpálime si väčšie množstvo oleja a porcie králíka vyprážame z oboch strán dozlata.

4. Papierovým obrúskom odsajeme prebytočný tuk. Podávame s hruškovým pyré, ozdobeným plátkami hrušiek poprášenými škoricou, a s varenými zemiakmi.

Králičie stehná na vyprážanie používajte len z mladého králika. Lepšie sa vypražia, ak ich najprv vykostíte. Keď máte čas, mäso marinujte 6 i viac hodín, najlepšie do druhého dňa.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Vločky s prosom
B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale
Prasačie ušká z lístkového cesta
Čokoládová Charlotta (torta)
Nátierka zo škvarkov
Kura na zemiakovej placke
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Ríbezľové mlieko
Jahodový džem
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa