Kapor v šampiňónovej omáčke

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g naporciovaného kapra (bez kože)
100 g šampiňónov
80 g masla
10 g hladkej múky
30 až 40 g postrúhaných mandlí
grilovacie korenie
šťava z 1 citróna
olej
soľ


Príprava

1. Umyté a osušené porcie kapra osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, zo všetkých strán potrieme grilovacím korením a opečieme na oleji.
2. Očistené šampiňóny pokrájame na plátky a opražíme na oleji. Maslo rozpustíme a pomiešame s múkou, pridáme šampiňóny a trošku vody, ochutíme soľou a povaríme.
3. Potom do šťavy opatrne vložíme opražené porcie rýb a prehrejeme. Ryby podávame preliate šťavou a posypané mandľami spolu so zemiakovým šalátom alebo zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Nórska roláda
Karamelové kocky
Pikantné kuracie prsia so zeleninou
Croissanty so syrom mascarpone
Lahôdkový šalát so špargľou
Kurča na mediteránsky spôsob
Barcelonský závin
Štvorlístky pre šťastie
Kuracie rezy na čínsky spôsob
Zemiakový guláš so zeleninou