Domov
Najobľúbenejšie recepty
Polievky
Mäsité jedlá
Ryby
Cestoviny
Zelenina a huby
Šaláty a nátierky
Prílohy a omáčky
Múčniky a dezerty
Nápoje
Ostatné
Recepty s fotkami
Rýchle jedlá
Jednoduché jedlá
Lacné jedlá
Najčítanejšie recepty
Bažant pečený na portskom
Čas prípravy
Zložitosť
Cena
120 minút
tento recept pridal(a)
if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
vytlačiť tento recept
Zdieľať
priemerné hodnotenie receptu
|
ohodnoť!
Prísady
1 mladý bažant (1kg)
2 PL zmäknutého masla
1 ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
2 PL oleja
1 PL ríbezľového rôsolu
1/8 l portského vína
1 PL sójovej omáčky
¼ l smotany na varenie
1 ČL škrobovej múčky
1 zväzok nasekanej petržlenovej vňate
Príprava
1. Bažanta umyjeme a osušíme. Kožu nad prsiami uvoľníme a mäso potrieme maslom.
2. Kožu potrieme zmesou soli a korenia. Bažanta zviažeme (stehná a krídla). V pekáči zohrejeme olej a bažanta na ňom opečieme.
3. Rôsol, víno a sójovú omáčku zmiešame a prevaríme, bažanta polejeme, prikryjeme a vložíme do rúry (pečieme asi 50 minút, 200°C).
4. Upečené mäso vyberieme a držíme v teple. V smotane rozmiešame škrobovú múčku, spojíme ju s výpekom a prevaríme. Omáčku dochutíme.
5. Bažanta naporciujeme, posypeme petržlenovou vňaťou, prelejeme omáčkou a podávame so zemiakovým pyré.
Vhodné prílohy môžu byť: dusená červená kapusta, jablkové pyré alebo dusené jablká.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Syrová pochúťka pre labužníkov
Kapucínsky guláš
Pomarančový likér
Celozrnné muffiny
Uhorkový šalát
Treska pečená v rúre
Zemiakový šalát so slaninou
Kávovo-čokoládová mousse torta
Bačovská pochúťka
Mäso v pikantnom páci
PRIHLÁSENIE
Prihlásenie
|
Registrácia
NOVÉ RECEPTY
09.07.
Empanada s tuniakovou plnkou
25.06.
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
08.05.
Citrónovo makový koláč
04.04.
Kávovo-čokoládová mousse torta
19.03.
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Vianočné recepty
|
Recepty, jedlá, online kuchárka
© 2024 |
Handmade sviečky
|
Sójové vonné sviečky