Ražniči s opekanými zemiakmi

Čas prípravy Zložitosť Cena
  150 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

800 g bravčového mäsa
1 kg zemiakov
250 g oravskej slaniny
1 väčšia červená alebo žltá paprika
1 väčšia cibuľa
100 g šampiňónov
čierne korenie
soľ
mletá červená paprika
10-12 ks špajdlí


Príprava

1. Mäso, zemiaky, slaninu, papriku pokrájame na stredne veľké kocky, šampiňóny na hrubšie plátky, cibuľu rozkrojíme na štvrťky a rozoberieme na lupienky. Suroviny striedavo napychujeme na špajdle.

2. Pripravené ražniči poukladáme na vymastený väčší, hlbší pekáč, osolíme, okoreníme a posypeme ich mletou červenou paprikou. Podlejeme vodou - cca 2 -3 dcl.

3. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 200 stupňov asi 1 hodinu. Potom odložíme alobal, ražniči polejeme vypečenou šťavou a pečieme ešte asi 30 minút, kým budú mať peknú farbu.

4. Zvyšné zemiaky rozložíme na pekáč, pridáme aj zeleninu, ktorá sa nám zvýšila, osolíme a v rúre upečieme.

Hotové ražniči podávame s opekanými zemiakmi, so sladkokyslými uhorkami alebo s čalamádou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Polovecká polievka
Pizza s cesnakovo-oregánovým cestom
Vyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou
Nátierka na hrianky
Pardubicské hrianky
Viedenská roštenka
Ragú z bravčového mäsa
Domáca huspenina
Slivkový koláč s mandľami
Nemiesený chlieb