Ražniči s opekanými zemiakmi
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
  150 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu


Prísady
800 g bravčového mäsa
1 kg zemiakov
250 g oravskej slaniny
1 väčšia červená alebo žltá paprika
1 väčšia cibuľa
100 g šampiňónov
čierne korenie
soľ
mletá červená paprika
10-12 ks špajdlí
Príprava
1. Mäso, zemiaky, slaninu, papriku pokrájame na stredne veľké kocky, šampiňóny na hrubšie plátky, cibuľu rozkrojíme na štvrťky a rozoberieme na lupienky. Suroviny striedavo napychujeme na špajdle.
2. Pripravené ražniči poukladáme na vymastený väčší, hlbší pekáč, osolíme, okoreníme a posypeme ich mletou červenou paprikou. Podlejeme vodou - cca 2 -3 dcl.
3. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 200 stupňov asi 1 hodinu. Potom odložíme alobal, ražniči polejeme vypečenou šťavou a pečieme ešte asi 30 minút, kým budú mať peknú farbu.
4. Zvyšné zemiaky rozložíme na pekáč, pridáme aj zeleninu, ktorá sa nám zvýšila, osolíme a v rúre upečieme.
Hotové ražniči podávame s opekanými zemiakmi, so sladkokyslými uhorkami alebo s čalamádou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Gazdovská polievkaMarinované hovädzie pečené na rýnsky spôsobMedové rezyCroissanty so syrom mascarponeVyprážané kurča a la IvaJablkový koláč s ovsenými vločkamiPlnka ako príloha k pečenej hydineRezy SuzetteKapusta s mäsom a la IvaBanánový Bebe zákusok nepečený