Jahodový džem - klasický

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 kg umytých a očistených jahôd
500 g cukru


Príprava

1. Jahody premiečame s cukrom a za stáleho miešania privedieme do varu. Zmiernime oheň a za stáleho miešania varíme, kým sa jahody nerozvaria a džem nezhustne (cca 30 minút).

2. Hotový horúci džem naplníme do menších pohárov, ihneď uzavrieme a dáme do suchého dunstu, čiže naplnené poháre horúcou zmesou zakryjeme dekou a necháme tak vychladnúť do druhého dňa.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Kyslá zemiaková polievka so sušenými hubami
Jablkový páj
Kávová torta
Kuracie prsia s medom
Orechovo-makový jablkový koláč
Veľkonočný vajíčkový šalát
Zamatová roláda
Kanadská omeleta
Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom