Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

200 g mletého mäsa
2 mrkvy
230 g šampiňónov z konzervy
1 ČL tymianu
3 PL masla
1 ČL oleja
2 póry
250 g kvalitných cestovín
400 g paradajok z konzervy, alebo čerstvé
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Ošúpenú mrkvu pokrájame na rezance. Mleté mäso opečieme na rozpustenom masle, dvoma vidličkami ho roztrháme nadrobno. Pridáme mrkvu a udusíme.

2. Zalejeme hubovým nálevom, ochutíme tymianom, osolíme a okoreníme. Prikryté dusíme.

3. Očistený pór nakrájame na kolieska, opláchneme vodou a necháme odkvapkať. S hubami pridáme k mäsu a 10 minút podusíme.

4. 2,5 l vody ochutíme 2 lyžicami soli a olejom, nasypeme cestoviny, po chvíľke ich uvoľníme odo dna, uvaríme, zlejeme a necháme odkvapkať.

5. Čerstvé alebo zavárané paradajky pokrájame, pridáme do omáčky, znova prevaríme, dochutíme a nalejeme na cestoviny.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Medové rezy zo štyroch plátov
Trenčianska višňová torta
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu
Kávovo-karamelový zákusok
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Zemiakovo-kapustové placky
Fusilli s hovädzím mäsom a hubami
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Koktail - Fair Lady
Hliva na horčici