Tortilly - základné cesto

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

2 hrnčeky hladkej múky
50 g masti
1/2 hrnčeka vlažnej vody
soľ


Príprava

1. Na doske zmiešame múku so soľou. Do prostriedku urobíme jamku, okolo nej naukladáme kúsky masti, do jamky nalejeme vodu. Najprv vidličkou a potom rukami spracujeme tuhé vláčné cesto. Miešame tak dlho, kým sa začnú robiť na povrchu cesta bublinky.

2. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých kúskov a každý rozvaľkáme na tenký kruh.

3. Suchú panvicu rozohrejeme. Na rozpálenú panvicu dáváme po jednej placke a opekáme z každej strany asi 10 sekúnd. Na tortillách sa začnú robiť bublinky, ktoré môžu trošku zhnednúť (ale nie celá placka!).

Tortilly plníme opečeným mäsom, zeleninou a dresingom. Prípadne môžeme podávať ako prílohu k mäsu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Babičkina jablková štrúdla
Šťaveľový prívarok (šóška)
Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou
Krémová cuketová polievka s pestom
Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Slivkový koláč s posýpkou
Farizejská káva
Chuťovky v alobale
Syrové Ferrero rocher
Gazdovské morčacie prsíčka