2 hrnčeky hladkej múky
50 g masti
1/2 hrnčeka vlažnej vody
soľ
Príprava
1. Na doske zmiešame múku so soľou. Do prostriedku urobíme jamku, okolo nej naukladáme kúsky masti, do jamky nalejeme vodu. Najprv vidličkou a potom rukami spracujeme tuhé vláčné cesto. Miešame tak dlho, kým sa začnú robiť na povrchu cesta bublinky.
2. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých kúskov a každý rozvaľkáme na tenký kruh.
3. Suchú panvicu rozohrejeme. Na rozpálenú panvicu dáváme po jednej placke a opekáme z každej strany asi 10 sekúnd. Na tortillách sa začnú robiť bublinky, ktoré môžu trošku zhnednúť (ale nie celá placka!).
Tortilly plníme opečeným mäsom, zeleninou a dresingom. Prípadne môžeme podávať ako prílohu k mäsu.