Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  180 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kačka
soľ
niekoľko zrniek čierneho korenia
1 pomaranč
1 PL marhuľového džemu
50 dkg cibule (žltá, červená, pór - zmiešane)
10 dkg zázvoru


Príprava

1. Kačku očistíme, kožu na viacerých miestach narežeme. Zvonka aj z vnútra kačku osolíme, do brušnej dutiny dáme zrnká čierneho korenia.

2. Kôru z pomaranča nastrúhame, šťavu vytlačíme a pomiešame s marhuľovým džemom. S touto zmesou potrieme kačku.

3. Mäso preložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre na 130-140 stupňov 2-3 hodiny pečieme do chrumkava.

4. Pripravíme si cibuľovú oblohu: cibule očistíme, nakrájame na silnejšie mesiačiky, pór na väčšie kúsky. Odoberieme trochu masti z pekáča s kačkou a v tejto masti opražíme osolenú cibuľu. Keď je už cibuľa skoro hotová, pridáme nastrúhaný zázvor.

Podávame so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Lasagne s nivou a špenátom
Makový koláč lenivej ženy
Hruškovo-karamelová obrátená torta
Koktail - Dry Martini
Zapekané zemiaky so zeleninou a so syrom
Koktail - Manhattan
Stredomorský zemiakový šalát so žltým melónom
Tvarohovo-jablkové rezy
Kačka na portskom
Šťavnatý koláč s čokoládou