1 šálka (2,5 dl) cukru
2 vajcia
1/2 šálky jogurtu
1 dl oleja
1,5 PL kakaového prášku
2 ČL kypriaceho prášku
1 bal. vanilkového cukru
1,5 šálky polohrubej múky
10-15 dkg tvarohu
margarín alebo maslo na vymastenie formy
strúhanka na vysypanie formy
Príprava
1. Cukor a vanilkový cukor vymiešame s vajcami, pridáme jogurt, tvaroh a olej.
2. Múku premiešame s kakaovým práškom a s kypriacim práškom a pridáme k vaječnej hmote. Zľahka premiešame.
3. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme strúhankou. Do formy nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 30-40 minút. Či je bábovka prepečená, vyskúšame špajdľou, ak sa už cesto nelepí na cesto, bábovka je hotová.
4. Upečenú bábovku necháme vo forme 10-15 minút chladnúť, potom ju vyklopíme na tácku. Vychladnutú posypeme práškovým cukrom.