Americké krehké bábovičky s tekutým stredom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

110 g masla + na vymazanie formičiek
110 g horko-mliečnej čokolády
2 vajcia
2 žĺtky
4 PL cukru
2 ČL múky + na vysypanie formičiek


Príprava

1. V ohňovzdornej miske postavenej nad mierne vriacou vodou roztopíme maslo a čokoládu. Medzi tým vyšľaháme vajcia, žĺtky a cukor.

2. Našľaháme ešte teplú čokoládu s maslom a rýchle do nej zašľaháme vaječnú zmes s múkou aby sa všetko spojilo.

3. Zľahka vymastíme a vysypeme múkou (osobne používam kakao namiesto múky) formičky veľkosti asi 110 ml (môžu to byť aj ohňovzdorné mištičky s rovnými stenami atď.). Cestičko rozdelíme do formičiek. Takto pripravené sa môžu ihneď piecť, alebo uschovať do nasledujúceho dňa v chladničke, ale potom ich treba nechať, aby dosiahli pokojovú teplotu.

4. Predhrejeme rúru na na 230°C. Formičky poukladáme na plech a pečieme ich asi 6 - 7 minút, keď okraje budú tuhé, avšak stred bude ešte dosť mäkký.

5. Formičky opatrne obrátime na tanieriky a necháme ich stáť asi 10 sekúnd. Potom nadvihneme jednu stranu formičky a bábovičky vypadnú von na tanierik. Ihneď ich podávať ešte teplé.

P.S. Bábovičky údajne vznikli, keď chef Vongerichten pripravoval nový recept a nedočkavo a predčasne vybral formičky z rúry. Miesto očakávaného pevného drobiaceho sa stredu vytekala mäkká čokoláda. A tak sa zrodila klasika.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Piškótová roláda s malinovou šľahačkou
Kanadská omeleta
Cukety plnené mletým mäsom
Dusená červená kapusta – do zásoby
Švédska vianočná torta
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Španielske vtáčiky
Maková bábovka
Pečená debrecínska
Plnka k pečenej hydine
PRIHLÁSENIE