Hovädzie na smotane s hubami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g vareného hovädzieho mäsa
850 ml konzerva húb
1 cibuľa
3 PL masla
1 PL hladkej múky
¼ l smotany
1 ČL mäsového extraktu
soľ
½ ČL mletého čierneho korenia
4 PL nasekanej petržlenovej vňate


Príprava

1. Huby opláchneme horúcou vodou, zbavíme sliznatého nálevu. Necháme ich dobre odkvapkať a veľké kúsky nakrájame.

2. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno. Huby po malých častiach opečieme na masle, hotové prekladáme do cedidla. Výpek zriedime trochou vody a prefiltrujeme.

3. Na zvyšku masla opečieme cibuľu. Poprášime múkou, zamiešame, pridáme smotanu, hubovú šťavu a korenie.

4. Omáčku miešame, kým nezačne pomaly hustnúť. Výrazne ju ochutíme, pridáme na kocky nakrájané mäso a huby a zohrejeme. Napokon ochutíme petržlenovou vňaťou.

Podávame varenými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

​Jablkovo-banánový svieži koláč
Nakladané mäso s krabími tyčinkami
Držková polievka
Domáca huspenina
Holštajnský biftek
Mäsové guľky s kokosom
Pikantná nátierka
Karamelové kocky
Frankfurtská polievka
Ľadový šalát s vajíčkami